Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Als je denkt aan de metrotegel van Parijs, denk je waarschijnlijk aan de kenmerkende, kleurrijke vierkanten die worden gebruikt in veel verschillende metrobussen en andere voertuigen voor openbaar vervoer in heel Londen. Maar de oorsprong van deze specifieke tegel heeft eigenlijk niets te maken met het openbaar vervoer in de stad Parijs of de Parijse modescene. In feite heeft het maken van deze populaire tegels meer te maken met kunst dan met de werking van het openbaar vervoerssysteem van de stad. En zo zijn ze ontstaan!

Wanneer kunstenaars en architecten een nieuw gebouw of een nieuw dak voor een nieuwe structuur moeten ontwerpen, beginnen ze over het algemeen met het bekijken van de verschillende aspecten van het gebouw en proberen ze zich voor te stellen hoe ze hun creatieve ideeën het beste op het oppervlak van het gebouw kunnen uitdrukken. Het cement dat wordt gebruikt voor de structuur van de dakbedekking, vloeren en muren van een gebouw, geeft in feite de artistieke expressie die kunstenaars en architecten nodig hebben om hun creatieve ideeën over te brengen lees meer. En een van de belangrijkste cementkwaliteiten die ze nodig hebben om dit goed te kunnen doen, is cement op waterbasis. Zonder het cement zouden de kunstenaars en architecten niet in staat zijn om de uitgebreide ontwerpen te maken die ze hebben gekregen.

Dus de volgende keer dat u naar een Parijse tegel kijkt, moet u niet alleen denken aan alle kleuren en patronen die deze heeft, maar ook aan de manier waarop elke kleur is gevormd en hoe deze op het gebouw zelf is geverfd. Je moet ook de exacte bron van het gebruikte cement weten om precies te begrijpen waar metrotegels vandaan komen. Het zijn deze specifieke tegels die de Parijse modescene een zeer onderscheidende uitstraling geven. Dus de volgende keer dat je een Parijse tegel ziet, stop dan en kijk hoe deze met cement is gemaakt!

Informatie over dit onderwerp: Retrotegels