Peulvruchten en hartziekten

Peulvruchten en hartziekten

Peulvruchten zijn een zeer belangrijke categorie van plantaardig voedsel, waaronder erwten, bonen en linzen. Ze behoren tot de gezondste en meest veelzijdige voedingsmiddelen die er zijn. Peulvruchten zijn ook een uitstekende aanvulling op bijna elke maaltijd. Ze bevatten veel vezels, bevatten geen vet en bevatten meestal vrij weinig natrium, kalium en ijzer. En het is niet alleen hun eiwitgehalte dat ze zo gezond maakt – ze bevatten ook veel kalium. Dat betekent dat ze je voorzien van nog een andere energiebron naast voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten – gewoon door een portie bonen te eten!

 <a href=valledelsole.nl peulvruchten “>

Niet alle peulvruchten zijn echter gelijk gemaakt. Hoewel ze bijvoorbeeld rijk zijn aan kalium en vezels, tonen sommige onderzoeken aan dat peulvruchten schadelijk kunnen zijn als ze te veel worden ingenomen: Er zijn aanwijzingen dat er een kankerverwekkende stof, bekend als fosgosinaat, aanwezig is in de meeste verwerkte en bevroren peulvruchten, en deze wordt meestal aangetroffen in bonen in blik (dwz "jelly beans"). Daarom, voor degenen die de gezonde weg willen gaan en peulvruchten willen consumeren maar zich zorgen maken over mogelijke schadelijke bijwerkingen, is het verstandig om enkele voedingsgewoonten in overweging te nemen voordat ze besluiten bonen of peulvruchten aan uw dieet toe te voegen – zelfs als de meta- analyses hebben niet aangetoond dat er een verband is tussen peulvruchten en kanker.

Hoewel zowel erwten als bonen zorgen voor goede voedingseiwitten, lijkt het erop dat peulvruchten een veel groter effect hebben op de gezondheid van het hart en de algehele gezondheid. Dit komt omdat ze rijk zijn aan vezels en complexe koolhydraten, evenals mineralen zoals kalium en magnesium – en zelfs sommige vitamines, met name vitamine E. Ook helpen het kalium en magnesium in peulvruchten om de bloeddruk te reguleren en atherosclerose te voorkomen – de ontwikkeling van bloedstolsels die slagaders kunnen verstoppen en tot hartaandoeningen kunnen leiden. Om deze redenen zijn peulvruchten, of ze nu vers of gedroogd zijn, een uitstekende, caloriearme eiwitbron – vooral voor sporters en mensen die niet genoeg krijgen van andere voedingsstoffen.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://www.valledelsole.nl/