Moet je iets weten over darten?

Moet je iets weten over darten?

Wat moet ik weten over darten? Nou, als je een nieuweling bent, dan is het eerste dat je moet begrijpen, dat darten of darten gooien een populaire competitieve sport is waarbij twee of meer competitieve individuen met blote handen kleine pijltjes met scherpe punt naar een ronddraaiend voorwerp gooien. een dartbord genoemd. Het is de snelst groeiende van alle sporten in Groot-BrittanniĆ« en wint aan populariteit buiten het Verenigd Koninkrijk. Hoewel het relatief eenvoudig op te pakken is, zijn de regels zo ontworpen dat er geen 'vriendelijke' darts worden gegooid – met andere woorden, het is niet een spel voor iedereen! Als je een bal, een paar dartschieters, een dartbord en een paar darts hebt, dan kun je dartschieten spelen.

wat moet ik weten over darten?

Het scoresysteem werkt op dezelfde manier als lacrosse, voetbal en honkbal: teamscores wanneer ze een bepaald aantal darts raken met hun darts lees meer. De eerste speler die vijf darts uit zijn bord haalt, wint en mag die plek behouden. Als de eerste speler van het team echter aan het einde van het spel geen darts op zijn bord heeft gekregen, mag het winnende team die plek behouden.

Het scoresysteem van darts is gebaseerd op het principe dat een stip op een speelkaart overeenkomt met een bepaald aantal darts. Dit nummer wordt het 'bid' genoemd en is de manier waarop de darthouders de scores bijhouden. Darten die het doelgebied niet halen aan de kant van het dartbord van het winnende team, worden 'absurde darts' genoemd, en de houder van zo'n inferieure dart kan worden gediskwalificeerd voor de competitie – het is ook mogelijk voor twee spelers om de darts te gebruiken. hetzelfde vat, maar hun biedingen zijn verschillend. Om het nog ingewikkelder te maken, moeten de andere spelers, wanneer de laatste pijl wordt geschoten, hun loop naar de andere kant van hun bord verwisselen, zodat de laatste pijl op het team met het hoogste bod terechtkomt. Er valt dus veel meer te leren over het dartspel dan je eerst dacht!

Meer informatie: Dartshopleiden.nl